Waarom Zou Je Deuvels Gebruiken?

Waarom Zou Je Deuvels Gebruiken?

Geplaatst door Jari Gabriëls op

Je wilt een eigen meubel maken van hout. Wellicht de meest bekende manier om het hout te verbinden is met schroeven en spijkers. Het zorgt voor een sterke verbinding, maar toch blijf je de verbinding zien. Dat is natuurlijk niet wat je wilt. Dan zou je zeggen dat houtlijm de oplossing is! Houtlijm zorgt voor een onzichtbare verbinding, maar wacht… een verbinding met alleen houtlijm is niet echt sterk. Hmmm, de oplossing? Deuvels! Deuvels zorgen voor een sterke en onzichtbare verbinding. Nog steeds niet overtuigd waarom je voor onze deuvels moet kiezen? Lees het blog!

Sterke Houtverbinding

Deuvels zijn (meestal) houten ronde pennen met overlangse ribbels. De ribbels zorgen ervoor dat de deuvels zich stevig vast klemmen in het boorgat. Als je hierbij houtlijm toevoegt, zorgt het voor een extra stevige en vertrouwbare verbinding. Ook zonder houtlijm kun je deuvels gebruiken, dit zorgt ervoor dat je het zonder schade kan losmaken. Dit is vooral handig bij restauraties!

Onzichtbare Verbinding

Een verbinding met spijkers of schroeven wordt door sommige als lelijk beschouwd. Deuvels daarentegen gaan in de geboorde gaten van het hout, waardoor de verbinding onzichtbaar wordt. Denk aan de houten pinnen bij Ikea meubels, na het in elkaar zetten van de houten onderdelen zijn de houten pinnen (deuvels) onzichtbaar!

Duurzaam & Circulair

Waarschijnlijk weet je nu waarom je voor deuvels zou kunnen kiezen, maar waarom zou je voor de deuvels van DeuvelsKopen.nl kiezen? Onze deuvels zijn voorzien van het PEFC keurmerk, hierdoor kunnen wij garanderen dat de deuvels afkomstig zijn van een duurzaam beheerd bos. Daarnaast, zijn de deuvels 100% circulair ingekocht. Ze komen dus van een overbodige voorraad af. Dit betekent dat er geen extra deuvels zijn geproduceerd en het hout ook niet als afval is weggegooid. Kortom, wil jij een eigen meubel maken met een onzichtbare sterke houtverbinding, en ook een bijdrage leveren aan de circulaire economie? Kies dan voor de deuvels van DeuvelsKopen.nl!

0 reacties

Laat een reactie achter